Noutati

Foarte probabil că te-ai gândit nu o dată că banii pe care statul şi-i impozitează nu sunt administraţi cum trebuie. Și poate că ai dreptate. Acum poţi însă, legal, să redirecţionezi 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit(organizaţie non-guvernamentală). Practic, tu eşti cel care spui statului cum să-ţi cheltuiască o parte din impozit. Tu eşti în controlul banilor tăi. Și asta, fără să te coste nimic!

De ce sa dai?

Dacă nu te-ai gândit până acum către cine să redirecţionezi 2% din impozitul tău, noi îţi sugerăm să alegi Fundatia Iochebed – Centrul Iochebed Suceava

Și îţi dăm şi câteva motive pentru care să ne alegi pe noi.
1. Poţi salva o viată
2. Poţi ajuta un nou născut cu scutece, hăinuţe, etc.
3. Poţi ajuta o femeie care trece printr-o depresie post-avort să găsească speranţă şi vindecare la centrul nostru.
4. Poţi face o schimbare în societatea în care trăieşti fiind alături de noi în lupta impotriva avortului.

De ce noi?

Fundaţia Iochebed este o entitate non-guvernamentală, non-profit care militează pentru dreptul la viaţă a copilului nenăscut şi pentru dreptul femeii de a fi informată înainte de a alege avortul ca metodă contraceptivă. Cu toate că este un subiect foarte delicat în zilele noastre, într-o societate dominată de legile tolerante ale Uniunii Europene, avortul rămâne o problemă majoră şi un stigmat adânc în conştiinţa poporului român. Iată câteva statistici:

1. Numărul avorturilor făcute în România între 1958 şi 2008 depăşeşte populaţia actuală a ţării. Potrivit România Liberă, în 50 de ani, româncele au făcut peste 22 de milioane de întreruperi de sarcină. Asta în contextul în care, România are în prezent puţin peste 21 de milioane 500 de mii de cetăţeni. Totodată, statisticile oficiale arată că un record absolut la întreruperi de sarcină a fost înregistrat în 1965 – peste un milion o sută de mii de avorturi. În primul an de după căderea comunismului au fost făcute 992.000 de întreruperi de sarcină.

2. Media avorturilor din România o depăşeşte pe cea din Vest. În timp ce la noi revin, în medie, trei avorturi în viaţa unei femei, în Occident o femeie a făcut, tot în medie, cel mult un avort.

3. Numărul avorturilor din România reprezintă mai mult de două treimi din numărul total al naşterilor, arată statistici ale Ministerului Sănătăţii. Pe parcursul anului 2005, au recurs la avort 160.000 de femei, iar numărul naşterilor a fost de 220.000. Cele mai multe avorturi se înregistrează în rândul femeilor cu venituri reduse şi cu un nivel scăzut de educaţie.

4. În anul 2005, 17.000 de adolescente cu vârsta între 15 şi 19 ani au făcut avort. După trei întreruperi de sarcină, creşte cu 15 % posibilitatea infertilităţii şi pot să apară şi infecţii ale aparatului genital.

Într-un astfel de context, în care majoritatea oamenilor aleg să ignore problema avortului, total sau parţial conştienţi de implicaţiile la nivel familial, personal, economic, social, noi avem curajul să spunem lucrurilor pe nume şi încercăm să facem o schimbare în jurul nostru.

Ajutorul tău poate face diferenţa!

Descarca formularul 230 de redirectionare a 2% din impozit

» descarcă formularul în format .pdf aici

» descarcă formularul în format word aici

Ce trebuie sa faci?

1. Descarcă unul din formularele de mai sus şi printează-l

2. Completează cu datele personale la sectiunea “I”(Date de identificare a contribuabilului). (Formularele sunt gata completate cu datele organizaţiei sub care funcţionează Centrul Iochebed Suceava cu sediul la  Fundatia Iochebed).

3. Semnează formularul

4. Depune-l la centrul nostru din str. Curtea Domneasca, nr.1, bl.14, sc. B, ap. 2 Suceava. Astfel vei avea ocazia să vezi personal unde se vor duce banii tăi. Alternativ poţi să-l trimiţi în format electronic la adresa de email:  iochebedsv@fidel.ro, sau prin poştă la adresa de mai sus.