Servicii

Test de sarcină gratuit

Testul de sarcină este o metodă rapidă şi usor de efectuat,  prin care se poate depista hormonul specific sarcinii – HCG care este prezent în urină. Aici veţi primi informaţiile cu privire la efectuarea testului şi interpretarea rezultatului.

 

Consiliere confidenţială în criza unei sarcini nedorite

Apariţia unei sarcini aduce cu sine multe schimbări. Orice schimbare este grea într-o anumită măsură, chiar dacă sarcina este una binevenită. Cu atât mai mult apariţia unei sarcini nedorite provoacă un dezechilibru major in viaţa unei femei. O femeie care se confruntă cu o criză cauzată de o sarcină neplanificată  îi este teama pentru viitorul ei, este supusă unor presiuni covârşitoare şi se simte presată să ia o decizie cât mai repede. Consilierele centrului le vor oferi informaţiile corecte cu privire la concepţie, dezvoltarea intrauterină, avort (metodele de efectuare a avortului  şi efectele lui ) şi le vor oferi sprijin pentru a găsi resursele necesare pentru a depaşi criza.

 

Consiliere pentru rezolvarea traumei postavort

Procedura avortului este traumatizantă. Chiar dacă imediat după  avort majoritatea femeilor se simt uşurate şi au sentimentul că problema s-a rezolvat, după un timp apar sentimente puternice legate de experienţa avortului care pot dura o perioada mai lungă. Întrucât femeile care experimentează un avort au nevoie de sprijin spiritual, moral şi afectiv, noi oferim consiliere femeilor care trec prin sindromul post avort.

 

Consiliere in vederea unei vieţi sexual  morale

Societatea în care trăim promovează un stil de viaţă în care relaţiile sexuale sunt privite ca un lucru firesc de la vârste foarte tinere. Centrul nostru oferă broşuri, împrumut de cărţi şi vizionare de casete video  care promovează un stil de viaţă moral. Aici veţi găsi informaţii cu privire la riscurile şi consecinţele relaţiilor sexuale lipsite de responsabilitate (sarcina, avort, boli cu transmitere pe cale sexuală, metode de contracepţie etc)

 

Informare şi educare cu privire la sarcină

“Cursul prenatal” a apărut ca o necesitate care vine în sprijinul viitoarelor mamici deoarece le oferă  educare , suport şi încurajare . Pregătirea pentru naştere se referă la informarea cu privire la dezvoltarea intrauterină a fătului, regimul de viaţă al femeii însărcinate şi lehuze, alăptare si îngrijirea bebeluşului, exerciţii de gimnastică şi exerciţii de respiraţie utile în timpul travaliului şi naşterii, pregătirea fizică şi emoţionala  pentru evenimentul naşterii.

 

Asistenţă materială şi financiară

Ajutorul material  poate fi acordat în cazul unor situaţii mai deosebite prin colaborarea cu alte organizaţii şi instituţii de asistenţă socială.

 

Mediere cu alte instituţii pentru ajutor social şi medical

Centrul Iochebed colaborează cu instituţii publice şi private cu activitate în domeniul social (Protecţia Copilului, Centrul Maternal, Spitalul Judeţean, etc), medici specialişti în domeniul obstretică-ginecologie, ecografie şi  medicina generală, organizaţii şi fundaţii, biserici, etc.

 

Campanie scolara

Centrul Iochebed oferă posibilitatea ca  adolescenţii din şcoli, licee şi orfelinate care sunt expuşi riscului de a fi informaţi eronat prin sursele care le sunt la îndemână (internet, mass-media, prieteni, etc),  să primească informaţii reale şi corecte cu privire la consecinţele unei vieţi sexuale active, bolile cu transmitere pe cale sexuală, sarcină şi dezvoltarea intaruterină, avortul şi efectele lui.

 

Prezentarea Evangheliei

  • Test de sarcină gratuit,
  • Consiliere confidenţială în criza unei sarcini nedorite,
  • Consiliere pentru  rezolvarea traumei postavort,
  • Consiliere în vederea unei vieţi sexuale morale,
  • Informare şi educare cu privire la sarcină (curs prenatal),
  • Asistenţă materiala şi financiară,
  • Mediere cu alte instituţii pentru ajutor social şi medical,
  • Campanie şcolară,
  • Consiliere spirituală.